«

jun 29

Raw Food Lunch

Vad betyder det?   Det  innebär att maten är raw  eller upphettad till  max 40 grader celcius.

Vad består den av?

Grunden skall alltid vara  en näringsrik sallad som skall innehålla ex.vis :   . grön sallad . mjölksyrat.alger.rotsaker.groddar  samt en god dressing som ger viktiga omega fettsyror – bl.a viktiga omega 3 dvs EPA och DHA.   Till detta  serveras  olika former  av  näringsrik  mat  som alltid är blötlagd och groddat för att få fram mer näring och bli mer lättsmält.  I många fall används torkugn för att få en viss yta och något att bita i.

Grunden är alltid att det skall ge optimal hälsa och är alltid  ekologisk.  Skulle den inte vara ekologisk  är den mycket näringsfattig och man har hittat upp till 34 ”gifter”

Det är också viktigt att påpeka att den är helt vegan – dvs inget från djurriket.

Varför rawfood?

Kroppen består av 1000-tals enzymer och dessa  behövs för att kroppen skall uppnå hälsa och långt liv.   I rawfood finns enzymerna kvar.  Det gäller dock att hitta ett ställe som kan kombinera maten rätt.   I kokt mat finns inga enzymer och  äter man vanlig konventionell  besprutad med färgämnen-konsistensgivare m.m.  blir gift blandningen mycket farlig för Dig när maten hettas upp.  Det sker kemiska reaktioner vid tillförsel av värme.

Tittar vi på den animaliska matproduktionen  går det inte att få mer näring än djuret fått och Du  dras med alladess hormoner och kemikalier.  Dessutom är näringen minimal och upptaget mycket dåligt.   Vid tillagning försvinner ännu mer näring och giftcocktailen  blir inte bra för Dig.   Dessutom skall Du ha oi åtanke att  det behövs 20 ggr mer mark för att få näring från  kött än från vegetabilier.  I princip är det fullt möjligt att grodda  och blötlägga hela sin mat  utan involvering av industrin.

Det finns något som heter Dr Clive och 20-års regeln.  Dr Clive studerade infödingar som levt på mycket näringsrik enkel vegetabilisk mat och jämförde när de tyckte att de fick  det bättre och började äta som  medelsvensken.   20 år senare hade de samma sjukdomar som vi.  Innan dess var de okända.

Således slår det inte till direkt när Du äter olämplig föda.  Det tar 20 år och kanske längre beroende på gener o dylikt sedan får Du dålig hälsa och kopplar det inte direkt  till maten.

Varför rawfood är  uppenbart — Du får en optimal hälsa och mycket längre liv.  Du får mer energi och Du behåller Din skönhet mycket länge.

Är det dyrare?   Snarare tvärtom  –  Du äter endast det som Du mår bra  av och  tittar inte alls i korgen med det onyttiga = billigare!

Är det svårt?   Inte alls-  Vi kommer att ha kurser där vi lär ut hur man gör.

Kan man vända sig till vem som helst som har Rawfoodkurser.  Här blir det svårare .  Det är endast ett fåtal  som har kunskaper i näringswlära.

Vi är en av dem  med 30 års erfarenhet och massor med kunskap i näringslära.   Vi lär ut vad Du bör äta dagligen för att Din ”motor” skall gå bäst.

Behövs ytterligare?   Ja näringsrika  ekojuicer och smoothies för olika behov  – ex.vis  immunförsvar- sexlivet-förkylning etc

Rent vatten    – vissa  näringstillskott -whole food-   Det är svårt att  kombinera-hitta all mat som behövs för optimal hälsa- men det finns tillskott.

Vi  har 30 års erfarenhet av dessa.

LEMURIA  Hälsa & Skönhet

 

Nybrogatan 26

Stockholm

tel 08 / 66 00 22 1

 

Eva och Gösta